Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Георги Тодоров: По-печеливши са компаниите, които вървят по пътя на цифровата трансформация

20 април 2023, 15:42 часа • 683 прочитания

„Иновативните цифрови решения са крачка към по-доброто бъдеще и компаниите, които вървят по пътя на цифровата трансформация, са по-печеливши", заяви министърът на електронното управление Георги Тодоров по време на откриването на Европейския цифров иновационен хъб „Тракия“ в Пловдив, съобщиха от пресцентъра на министерството. 

Според него развитието и ефективното внедряване на нови технологии, би довело до конкурентоспособна икономиката и привличане на нови инвестиции във всяка област. 

„Един от основните приоритети на служебното правителството е подобряване на цифровата свързаност. Нейното внедряване е тема, която е обвързана индиректно с киберсигурността и осигуряването на надеждна киберзащита“, допълни министър Тодоров. 

Той увери присъстващите, че Министерството на електронното управление е пряко ангажирано с изграждането на устойчива и безопасна киберсреда и ежедневно се работи в посока осведоменост на гражданите и повишаване доверието на бизнеса по всички теми на ефективната киберзащита. „Киберсигурността изгражда доверие в технологиите и системите, а оттам – и доверие в държавата“, допълни министърcът. ОЩЕ България последна по цифровизация на бизнеса в целия ЕС

Деница Китанова
Деница Китанова Отговорен редактор
Новините днес