Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Това е НАЙ-ЛЕСНОТО и най-вкусно суши на света

26 март 2021, 14:06 часа

Възможно е приготвянето на суши у дома да се окаже не само лесно, но и забавно. Нужно е единствено да сте избрали точната рецепта, която да спазвате.

След дълги проучвания и опити стигнахме до заключението, че споделената по-долу рецепта за суши в домашни условия е перфектната.

Преди обаче да вдигнем завесата на най-лесното и вкусно суши, ще вмъкнем, че противно на популярните схващания, тази храна поставя началото си в Югоизточна Азия, едва след това минава през Китай и достига до Япония – държавата, с която днес се асоциират оризовите хапки, пълни със зеленчуци и рибни деликатеси.

Ето и нашата малка ТАЙНА за приготвянето на най-вкусното суши у дома:

Продукти:

• 1 пакет нори (кори за суши)

• 1 ч.ч. ориз за суши

• 1 авокадо

• 200 грама пушена сьомга

• 1 краставица

• Крема сирене Филаделфия

• 1 ч.л. хималайска сол

• 1 ч.л. кафява захар

• 3 с.л. оризов оцет

• Соев сос

Да запрятаме ръкави и да се захващаме за работа. Ето и стъпките, които да следвате при приготвянето на сушито.

Най-напред се заемете с варенето на ориза, тъй като той е най-капризният продукт от всички. Съотношението му трябва да е 1:3.

След като вече се е сварил достатъчно и сте го оттеглили от котлона, в купа смесете оризовия оцет, кафявата захар и соевия сос. Затоплете ги до толкова, че кристалчетата захар да се разтопят.

Кои са най- популярните видове суши

Залейте ориза със сместа и го оставете да престоява. Този дресинг ще му придаде страхотни аромат и вкус и самите оризови зрънца ще изглеждат много по-лъскави.

Пригответе си рогозка, а върху нея постелете един лист нори. Гладката страна задължително трябва да е надолу. Имайте предвид, че оризът за суши е доста лепкав и затова препоръчваме ръцете ви постоянно да са влажни, докато навивате ролцата.

Вземете една шепа ориз и я разстелете внимателно върху листа. Плънката трябва да е около 1 см. Оставете достатъчно място в двата края на корите. Започнете да подреждате продуктите. Краставичките и авокадото е препоръчително да бъдат на лентички.

Как да си направим вкусно суши

Навиването е много лесно. Започнете да навивате самата рогозка и леко притискайте, така че да се поучи равномерно руло.

След това нарежете на кръгчета с дебелина 2-3 см.

Поднесете ги с купичка соев сос и ги похапнете с клечки за суши.

Гарантираме, че ще се получи най-вкусното суши, което някога сте опитвали!

Мария Стратиева
Мария Стратиева Отговорен редактор
Новините днес