Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Джоко-Джоко и Хубавата Елена

29 януари 2022, 12:00 часа • 9302 прочитания

Новак Джокович влезе без ваксина в Австралия, Елена Гунчева от “Възраждане влезе без маска в BILLA, скара се с касиерките и излезе оттам завинаги.

Историята с Джокович развълнува целия свят, историята с Гунчева развълнува околните села. Джокович се превърна в идол на свободния балкански дух, който не признава правила и опити за насилствена ваксинация.

Двамата естествено обраха и много хейт - особено Джоко-Джоко, за когото мненията на световната общност се разделиха на две.

Половината народ по света викна - как тъй няма да спазваш ти реда и правилата бе, бастун балкански, тарикат ниеден! Другата половина викна - само така, Ноле, те искат да ни поробят с ваксините си, разкажи им играта!

В крайна сметка Джокович бе изгонен от Австралия и не можа да участва в един от турнирите за Големия шлем, за което обаче той се закани да ги съди - ще търси от Австралия почти $4 млн. пропуснати ползи.

И все пак историята с Джоко-Джоко не е еднозначна, като и двете страни в спора имат странни аргументи - Джокович наистина хитруваше по балкански и (без да преразказваме целия сложен и заплетен казус), много от обясненията му бяха съмнителни.

Но и съдът в крайна сметка се аргументира с доста съмнителни мотиви - Джокович беше депортиран не заради конкретно нарушение, а заради това, че “може да повлияе на антиваксърските настроения в страната”.

Сагата продължава, очакваме Джоко-Джоко да се съюзи с Хубавата Елена, за да атакуват BILLA и парламента с каски, но без маски.

 

Автор: Г-н Балев, Прас-Прес

Георги Петров
Георги Петров Отговорен редактор
Новините днес