Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

10 Нови начала за изчерпани хора

17 септември 2024, 09:02 часа • 943 прочитания

Не е нужно да сте Корнелия Нинова или Ахмед Доган, за да стигнете до мъдрия философски извод, че имате нужда от Ново начало (в текста има платено продуктово позициониране за четиристотин хиляди лева на споменаване!). Може да сте човек с криза на средната възраст, може да сте някой с професия, засегната и застрашена от изкуствения интелект. А е възможно и да сте просто някоя криптокралица, на която са ѝ омръзнали схемите и стресът от работата с хора.

Не бойте се!

Тези предложения за нови начала, макар и да не са общовалидни, ще ви дадат насока. Приемете ги не буквално, а като начин на мислене. Забравете клишето за това, че ако животът ви поднесе лимони, трябва да си направите лимонада за вино. Спраскайте лимоните в тъпата глава на живота и докато е в несвяст, му оберете парите и отидете на казино!

***

1. Извадете собствените си кирливи ризи. Много често виждаме доскорошни партньори, сподвижници и приятели да си вадят взаимно кирливите ризи. Но лошото впечатление от това иде от факта, че очевидно до някакво време съответните хора не са имали нищо против, а чак сега, когато са се намразили, им е проблем, че някой е корумпиран, лъжец или тотален престъпник. За да обезоръжите опонентите си, покайте се и извадете собствените скелети от гардероба си. От изповедта ще ви олекне.

2. Продайте партийната си централа. Само разходи за ток, вода, такса смет и чистачка. И от младежката организация се събират да пият, защото им е по-евтино, отколкото да идат на кръчма. Всичко днес се прави по скайп, зум, гугъл мийт и други платформи, няма нужда да се събирате със съпартийци в централа. И без това рано или късно ще ви предадат и няма да искате да дишате един въздух заедно.

3. Напуснете сараите си и заживейте в подлез. Сараите са самотно място, често са отдалечени на места, където няма инфраструктура, в която да направите 10 000 крачки. Може да ги въртите в някоя зала или до краставичарника, но еднообразието закърнява мозъка. Живейте в подлезите, бъдете сред хора, обикаляйте нови места. Хората, живеещи по подлезите, може да изглеждат клето и да понамирисват, но имат повече приятели от онези, живущи в сараите.

4. Преосновете стара партия. Всеки партиен деец има частица от партията си и може да претендира морално да ѝ е наследник, когато дойде разцеплението. Но само истински предприемчивият човек ще се сети да си регистрира Български бизнес блок, ОДС, Ред-законност-справедливост или Партия на българските жени. Класиката винаги побеждава контемпорарния скандал.

5. Спрете да носите сандали. Никой не иска да ви гледа краката.

6. Променете диетата си. Не е задължително да ядете нещо супер полезно и съответно доста безвкусно. Просто максимата, че човек е това, което яде, често пъти е вярна, а вие искате да спрете да бъдете лайнари, нали?

7. Отдайте се на процедури при козметичен хирург. Не, животът няма да се промени, ако си сложите хиалурон в устните или силиконеста гръд, това са неща за суетни и повърхностни хора. Истинската радост е да си присадите гръбнак. Ще започнете да живеете наистина нов живот.

8. Напълнете националния стадион на събитие с ваши музикални, танцувални, театрални или всякакви други талантливи изпълнения. Да, вярно е, че 60 000 ходят на Сульо и Пульо вече за по 200 лева билет, но тук не става дума да си начешете егото. Просто малко на въздух в Борисовата градина ще ви се отрази читаво.

9. Нахранете бездомно коте. После с него нахранете бездомно куче. После с него нахранете бездомен човек. После с него нахранете бездомен змей. Като в приказките ще спасите селото от това лакомият змей за изяде някоя хубава девица и ще станете герой. Ето това вече е за егото.

10. Отворете кебапчийница. Не се отварят вече кебапчийници, а само някакви хипстърски изгъзици. Даже сигурно и вие ще се повлечете по модата и няма да продавате кебапчета, а “протеинови барове”. Кебапче в хлебче за лев и петдесет е това, от което цивилизацията се нуждае. А не от изгъзиците на хора, склонни да носят сандали.

 

Автор: Самуил Петканов, Прас Прес

 

Георги Петров
Георги Петров Отговорен редактор
Новините днес