Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

В очакване на следващия фрийк

29 септември 2024, 23:02 часа • 764 прочитания

Поредна предизборна драма, драги зрители!

Бой пореден за глистите в листите - партиите се налюспиха, изпоразцепиха.

Удариха го на клетъчно делене, особено ДПС.

Както и в биологичния процес - майчината клетка ДПС натрупа повечко белтъци, репликира си генетичната информация, ядрената ѝ мембрана се разтрепери и майчината клетка се раздели на две дъщерни с неизвестен брой хромозоми.

При деленето на ДПС още не знаем кой колко хромозоми е придърпал при репликирането на генетичните данни - това ще се разбере на изборите, защото тая година хромозомите се броят наесен.

От друга страна, тези избори са само етап от Граждандката война в ДПС.

Имаше очаквания, че в Кърджали ще се проведе лидерски сблъсък между лидерите на Старото и Новото начало - Доган и Пеевски.

Пеевски обаче няма да води в Кърджали, а ще е водач на листите в Хасково и (по традиция) Благоевград.

Но изобщо “слизането от планината” на Ахмед Доган и прякото му участие в изборите е новост в пейзажа. Последните години той живееше изолиран в (отнетите вече) сараи, потънал във философски изпарения и преследване на химери.

Сега отново е на терена и публиката очаква с нетърпение появата му, която ще поразсее философската мъгла около загадъчната фигура на Мъдреца от сараите.

Всички са любопитни какво е техническото състояние на Почетния председател сега, в оперативен режим.

Драматично е положението в БСП, където председателката бе свалена с позор и според нея - незаконно.

Корнелия на върха на БСП ще се запомни освен с колосалната загуба на членска маса и електорална тежест, най-вече с Кръстоносния поход срещу Джендъра.

На фона на тая съдбовна битка особено скръбни бяха нагласите в партията да издигнат за водач из листите бившия председател Станишев. Който пък е модерно-европеидно ляв и винаги е бил жертва на слухове за мъженствеността си.

Още по-кощунствено в тази посока прозвучаха слуховете, че в листите на БСП някъде ще се намести и самият Евгени Минчев - открит гей, полуоткрит агент, джендъроборец. Слуховете за Евгени Минчев често имат единствен източник - той самият, който обича да си фантазира, че е лорд или графиня с изменено лице.

Сега обаче някакъв полуотговорен фактор от БСП потвърди слуховете за Минчев, макар и само в частта, че действително имало номинации от софийска партийна организация да бъде издигнат Минчев за кандидат-депутат. Явно столичните социалисти са изчислили, че шармантният Минчев е допринесъл за джендъроборството повече от всякакви строги бивши председателки.

Става дума за емблематичния 23 МИР в София - там бил номиниран Евгени М, но евентуалното му участие до затварянето на броя беше загадка. В 23 МИР знаем само името на водача на листата на БСП - някой си комсомолец, на когото за пръв път му чухме името.

ПП-ДБ беше най-големият губещ на последните избори - най-голяма загуба на електорално влияние. Имаше даже опасения за ДПС-синдром - ужким трябваше да се поразцепят и ПП-ДБ по линия на Доган/Пеевски.

Засега не са хептен разцепени, но нямат и много поле за смислени действия, бидейки в положението, в което са. Основното им занимание в момента май се изчерпва в това, което изповяда Кирил Петков след катастрофата на предишния вот: “Осмисляме новата ситуация в дълбочина”.

Една странна птица мислила, мислила…

И докато всички мислим и разсъждаваме малко или много, в същото време някъде из ТикТок набира скорост някой политически фрийк.

Величие си изпърдя потенциала и се връща там, откъдето изпълзя - макар че още ходят из България с някакво фрийк-шоу, а енергичното гуру Михайлов някой ден ще вдигне меча отново.

Но “Величие” не е последният чаровен откачалник на терена - а народът жадува тъкмо такива. “Величие” се появиха като алтернатива на Възраждане, защото се оказа, че съществува електорат, който иска “истински фашисти, а не меки възрожденски китки”.

Така че очаквайте неочакваното и осмисляйте в дълбочина.

 

Автор: Сър Гей Бубка, Прас Прес

Георги Петров
Георги Петров Отговорен редактор
Новините днес