Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

В неделя избираме кметове в 97 общини

29 октомври 2019, 22:09 часа • 2232 прочитания

Кметовете на 168 от 265-те български общини са избрани на първия тур на местните избори. От тях девет са кметове на областни градове, обяви Централната избирателна комисия, предаде БНР.

В неделя, 3 ноември, ще се проведе балотаж за избор на 97 кметове на общини, 377 кметове на кметства и за избор на 31 районни кметове, обявиха от ЦИК. Избраните на първи тур кметове на общини са 168. От тях девет са кметове на областни градове.

Междинни данни сочат, че избирателната активност на първия тур е близо 51 процента.

ОИК София обяви окончателните резултатите от местите избори в столицата. Вече е ясно, че кметът на Столичната община за следващите 4 години ще бъде избрана на балотаж в неделя. Балотаж ще има и в 22 от 24-те столични района. На първи тур е избран само кмет на район Банкя и на Кремиковци. Днес стана ясен и новият състав на Столичния общински съвет.

Градовете, в които в неделя няма да има втори тур, са Враца - Калин Каменов, Монтана - Златко Живков, Стара Загора - Живко Тодоров, Бургас - Димитър Николов, Велико Търново - Даниел Панов, Габрово - Таня Христова, Кюстендил - Петър Паунов, Кърджали - Хасан Азис, Хасково - Станислав Дечев.

Спасиана Кирилова
Спасиана Кирилова Отговорен редактор
Новините днес