Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Радев: Колкото повече хора гласуват, толкова по-слаба ще бъде мафията

12 ноември 2021, 12:22 часа • 6183 прочитания

Президентът Румен Радев призова българите да гласуват на изборите 2 в 1 в неделя. В обръщението си към народа той каза, че колкото повече българи кажат думата си, толкова по-устойчиви ще бъдат институциите.

"Толкова по-слаба ще бъде мафията, която разчита на обществената апатия", добави той.

Радев отбеляза, че пред България стои решението на сериозни задачи, които изискват законодателни решения, като сред тях е и приемането на държавния бюджет. Президентът подчерта, че всеки ден без работещ парламент натрупва проблеми, които следващото Народно събрание трябва да решава.

"Тези проблеми правят задачата му още по-предизивкателна. Последните два състава на Народното събрание живяха кратко, не излъчиха мнозинство, но бяха етапи от пътя, който ще ни изведе от кризата. В тях се чуха важни идеи, предложения, истини и мнения, които допринесоха за възстановяването на демократичния дебат", допълни държавният глава. 

Румен Радев подчерта, че в неделя избираме не просто депутати, президент и вицепрезидент, а даваме гласа си за много повече от това – нашето бъдеще.

"Да превъзмогнем егоистичните заблуди и спасяването поединично, които са в основата на моралната криза. Затова всеки един глас: на младия и възрастния, на бедния и богатия, на образования и необразования, ще окажат влияние в определянето на общата ни съдба. Нека всеки от нас даде своя свободен, осъзнат и отговорен глас. Мнозина не гласуват, защото се страхуват да не бъдат излъгани. Но изборите са тъкмо обратното - възможност да санкционирате лъжата, да санкционирате онези, които бъркат в джоба ви и ограбват бъдещето ви, да посочите хората, които ще дадат моралния облик на властта. Да зададете посоката, в която искате да се развие България. На изборите гражданинът е арбитърът. Възползвайте се от тази възможност", призова президентът Румен Радев.

Ивайло Анев
Ивайло Анев Отговорен редактор
Новините днес