Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Пликовете с пари във Фонда за лечение на деца се оказаха диск с изследвания

22 април 2016, 22:00 часа • 2500 прочитания

Пликът с пари, който според прокуратурата доказва, че бившият директор на Фонда за лечение на деца Павел Александров е участвал в корупционни схеми, се оказа диск с резултати от изследвания.

Павел Александров беше арестуван в сряда, 20 април, заедно с още 7 служители на Фонда, а в четвъртък на Александров бяха повдигнати обвинения за участие в организирана престъпна група.

В рамките на разследването срещу Александров са използвани Специални разузнавателни средства. Главното доказателство срещу него е видео, на което се вижда как лекар подава на Александров плик.

В плика всъщност се намира диск с резултатите от изследванията от скенер на пациент. Това е било едно от основните доказателства срещу екипа на фонда, който беше арестуван в сряда по време на показна акция на ГДБОП и специализираната прокуратура, съобщава Капитал.

В деня на операцията в някои медии беше пусната информация, че в кабинета на директора на фонда са намерени "пликове с пари" и че има доказателства за взимани от родители подкупи и "отклоняване към лични сметки" на средства от фонда.

След операцията премиерът Бойко Борисов коментира, че службите са я "избродирали" и "ако са събрали веществените доказателства такива, каквито твърдят пред мен, че са събрали, пред специализирания съд те ще издържат".

Павел Александров беше освободен под гаранция. На него и на още четирима служители на фонда са повдигнати обвинения за участие в организирана престъпна група.

Ивайло Анев
Ивайло Анев Отговорен редактор
Новините днес