Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Пуснаха задържаните от фонда за лечение на деца, петима с обвинения

21 април 2016, 18:45 часа • 690 прочитания

Бившият шеф на Фонда за лечение на деца Павел Александров и останалите 7 служители, които бяха задържани в сряда, са освободени от ареста.

Това съобщи за "24 часа" висш магистрат.

На петима от тях са повдигнати обвинения за участие в организирана престъпна група за престъпления по служба и финансови злоупотреби. Четирима са пуснати срещу гаранции от 5000 до 20 000 лева, а на един е наложена мярка за неотклонение "подписка".

Останалите трима ще бъдат само свидетели по делото, обясниха разследващи.

Причината за освобождаването на задържаните е, че те са с чисто съдебно минало и няма опасност да се укрият, а документите по делото са иззети и уличените не могат да попречат на разследването.

Специализираната прокуратура определи мярка за неотклонение „Парична гаранция” в размер на 20 000 на директорът на Фонда за лечение за деца Павел Александров, съобщават от пресцентъра на съдебната институция. В момента Специализираната прокуратура привлича като обвиняеми по чл. 321 от Наказателния кодекс общо пет лица.

„Парична гаранция” е мярката за неотклонение на още трима от участниците в престъпното сдружение. На един от тях тя в размер на 15 000 лева, а на други двама по 5000 лева. На едно от привлечените лица ще бъде определена мярка „Подписка“. На петимата е наложена забрана да напускат страната, а щатните служители във фонда ще бъдат отстранени от работа до приключване на разследването.

Десислава Любомирова
Десислава Любомирова Отговорен редактор
Новините днес