Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Пеевски: ЦИК прави циркове - има едно ДПС, другото е нелегитимно (ВИДЕО)

04 септември 2024, 09:47 часа • 2673 прочитания

Има едно ДПС, има една легитимна коалиция, това е нашата, която е с решение на парламентарната група. Това заяви санкционирания по "Магнитски" съпредседател на ДПС Делян Пеевски в кулоарите на парламента. Той коментира казуса около регистрацията на партията за парламентарните избори. 

На въпрос ще обжалва ли пред съда регистрацията на двете коалиции, които се представят за ДПС, Пеевски отговори, че в момента няма две регистрации и ЦИК трябва да се произнесе по подадените заявления. "ЦИК направи пълни циркове", категоричен беше той. Още: Пеевски или Доган: кой ще отнесе "депесарски шут"?

По думите му едното заявление е нелегитимно като добави, че избирателната комисия се е поддала на натиск. Той добави, че ръководството на парламента години наред не е предприело действия и трябва да намери самостоятелно място, където да се помещава ЦИК, а не в сградата на Народното събрание.

Нова атака към президента

Делян Пеевски коментира още, че ще направи предложение във всички закони да се въведе публична процедура за всички назначения на държавния глава. Според него не може парламентът да назначава всички органи с публична процедура, а президентът Радев да пуска указ и да не обяснява на никого как назначава. Още: "Не партията, а трезорът е големият му проблем ": Илхан Андай за ролята на Доган във войната с Пеевски (ВИДЕО)

Той обяви държавния глава за "човека на Москва в България".

"Той назначава директно хора на Русия, което е проблем за националната сигурност и се надявам агенциите да реагират. ДПС ще предложи да има публична процедура на всички назначения на "мистър Кеш" Радев. Не може парламентът да назначава всички органи с публична процедура, а той да си пуска после едни укази и да не обяснява на никого как назначава приятели, свои близки и хора на Москва. Това е много опасно за България и трябва да го прекратим", каза Пеевски.

Ивайло Анев
Ивайло Анев Отговорен редактор
Новините днес