Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

"Направих всичко, за да сме заедно, той е на ход": Пеевски поиска среща с Доган

08 юли 2024, 16:28 часа • 1692 прочитания

Съпредседателят на ДПС Делян Пеевски заяви днес (8 юли) пред медиите, че представители на областни на партията са били "натискани и плашени". 

По думите му другият съпредседател Джевдет Чакъров е звънял на представители на областните структури на ДПС да не идват на днешната среща, каза Пеевски, който се срещна в столичен хотел с областните председатели на движението.

Той обясни, че част от колегите му в партията са "изключително тормозени последните дни, заплашвани, натискани". Още: Конфликтът на Пеевски е с дерибеите, не с Доган: Байрам Байрам за напрежението в ДПС

"Доган е на ход"

Санкционираният за корупция по "Магнитски" депутат уточни, че не е говорил с почетния председател на ДПС Ахмед Доган. "Областните председатели на ДПС призоваха за пълно обединение между мен и Доган, заяви съпредседателят на движението.

По думите му те са поискали партията да бъде цяла, а не разрушена "от някакви си деребеи" и повтори, че част от тях са били заплашвани, за да не присъстват на днешната среща. Пеевски заяви, че по случаите ще бъдат подадени жалби в областните дирекции на МВР. Още: Пеевски към Доган: Винаги съм бил до теб и това не се е променило

"Надявам се да бъдем заедно, защото ДПС постигна резултат да бъде втора политическа сила и никой не може да си позволи това да го счупи. От моя страна тема няма, ДПС да върви обединено напред", каза Пеевски.

"От моя страна всичко е направено да бъде да бъдем заедно, той е на ход", каза още той и го призова за среща през медиите.

"Няма да разиграваме държавата. Ако от писмата видим, че има шанс за мнозинство, взимаме го и продължаваме", допълни Делян Пеевски и добави, че парламентарната група на движениетоще реши кой да вземе втория мандат. Още: Ще накажат ли Пеевски в ДПС? Скоро Доган ще каже

"Мога да го взема и аз, с излъчен кандидат за премиер, но аз няма да съм кандидат за премиер", каза още Пеевски.

Ивайло Анев
Ивайло Анев Отговорен редактор
Новините днес