Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Корнелия Нинова: Не вярвам загубата на ГЕРБ да е била програмирана

01 август 2017, 09:30 часа • 4070 прочитания

Не вярвам загубата на ГЕРБ да е била програмирана. Това не е вярно. Загубата на президентските избори за Борисов беше неговата първа голяма загуба. Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова, коментирайки думите на премиера Бойко Борисов, че ГЕРБ загубили изборите, защото не искали да ги спечелят. 

Припомняме, че Борисов каза това на конгреса на Европейските студенти демократи във Варна. На въпрос къде са били силните страни на ГЕРБ при победата на парламентарните избори и какъв съвет би дал на студентите като подход, след като партията е загубила президентските избори, министър-председателят коментира: „Загубихме ги, защото не искахме да ги спечелим“.

С това си изречение той си нанесе такова поражение, което никой не може да му го нанесе. Когато един лидер каже нещо такова на партията си, той спира да е лидер. Какво казваш на хората, на народа си какво казваш, на хората, които цял месец работят за тези избори, попита риторично Нинова в ефира на Нова телевизия.

По думите й Цецка Цачева е била подложена на много грубо унижение, а сега тя е може би най-важният министър. Какво казваш на цялата система: "Аз имам един човек и си го местя", разсъждава Корнелия Нинова относно ролята на Цачева в настоящото управление.

Не вярвам загубата на ГЕРБ да е била програмирана. Според мен Борисов лъже, посочи Нинова.

БСП и президентът Румен Радев

Стимулирам еманципацията на Румен Радев още от самото начало. Да, той е избран от целия народ, но БСП нямаше да му реди служебния кабинет. Нормално е между премиер и президент да има срещи и разговори, това изобщо не ме дразни. Борисов е хем за демокрацията, хем руши демократични принципи, отбеляза лидерът на БСП.

Скандалът "Суджукгейт"

Моделът на суджука е във всеки голям град - да рекетираш, да използваш хората. Това е моделът на прехода. Хората на Бузлуджа ни дадоха за пореден път да разберем, че не искат да има публични разправии по телевизорите. Управление между ГЕРБ и БСП не е възможно по принцип, категорична бе Корнелия Нинова.

Румен Скрински
Румен Скрински Отговорен редактор
Новините днес