Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Гюров очаква подновяване на разговорите с ГЕРБ

30 май 2023, 08:25 часа • 1677 прочитания

Николай Денков е в постоянен контакт с Мария Габирел. Очаквам всеки момент ГЕРБ да вземат позиция и да кажат дали ще седят във фризера или ще поемат отговорност. Очакваме след връчването на мандата преговорите да се подновят и да видим как да решим проблемите на българските граждани. Това каза депутатът от ПП Андрей Гюров в ефира на Нова телевизия.

ОЩЕ: Радев с нежелание и много критики връчи втория мандат на ПП-ДБ (ВИДЕО)

„Не бих се съгласил, че сме отслабени след записа. Този разговор показва едни много нормални и демократични процеси. Важно е кой как преговаря и каква отговорност поема“, каза той.

Гюров припомни, че още преди да получат втория мандат са представили приоритетите си и състав на правителството. „Всички стъпки от нас са направени. Сега очакваме от ГЕРБ да кажат дали ще поемат отговорност. Или ще отиваме към избори“, заяви депутатът.

Попитан на какви компромиси са готови, Гюров отговори, че те имат 7 дни да вземат много важни решения преди връщането на мандата. „Нашата позиция е ясна, поставили сме всичко на масата. В тази ситуация и двете страни трябва да могат да намерят решение. Ясно е, че единственото решение е стабилно и редовно правителство“.

По повод изострения тон от страна на президента Румен Радев при връчването на втория мандат, Гюров каза, че държавния глава е изгубил своя образ на обединител и лидер на нацията. "Той си позволи в един момент да вкара личния интерес. Досега винаги сме говорили, че действията на президента показват, че той не иска да има редовно правителство в страната. Действията му вече го показват”, заяви Гюров.

"Разколът между президента и ПП настъпи преди войната в Украйна. ПП винаги е знаела, че не е на президента. Разколът стана, когато президентът разбра, че ПП не е негова", посочи Гюров.

Виолета Иванова
Виолета Иванова Отговорен редактор
Новините днес