Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Дикме: Службите да се включат в разследването за КТБ

16 февруари 2016, 09:15 часа • 2096 прочитания

Истината за КТБ трябва да се разплете, не зная дали и службите не трябва да се включат, за да се види ролята на политиците. Колкото до обществените поръчки, има закон, но политиците не го спазват. Ако се върнем на пресконференцията Местан той каза, че ДПС и в момента управлява страната икономически и това може би е отговор на неговата теза, защото Пеевски е от ДПС. Така коментира случващото се на политическата сцена бившият министър на земеделието и член на ДПС до 2007 г. Мехмед Дикме в ефира на bTV.

Според него обаче не може да се направи извод само от една обществена поръчка, но е необходима по-голяма публичност: да се унифицира самата обществена поръчка, да има общи предварително ясни критерии, както и медиите на присъстват на отварянето на пликовете.

Относно забраната на Ахмед Доган и Делян Пеевски да влизат в Турция, Дикме напомни, че страната ни също е предприемала подобни действия и че нещата около суверенитета на Турция се решават от нейното правителство. Не трябва да се драматизират тези неща. Нека да пробват да влязат тези хора, пък ще видим, каза още Дикме. Той призова да не се драматизира забраната за влизане в Турция на Пеевски и Доган, тъй като по този начин може да се създаде конфликт между България и Турция, а сега между двете страни има прекрасни отношения.

Според него изявлението на Доган е било активно мероприятие на на ДПС, "в което медиите се включихте и ви беше разпространено в писмен вид, за да може да продължите това мероприятие. Доган е имал конфликт с Местан и е използвал мероприятието, за да го изключи. 99% става въпрос за пари и икономическо влияние", категоричен бе Дикме. Той обаче допълни, че "с всичките му лоши черти Доган има съществена роля за запазването на етническия мир у нас и през годините е имало заплаха за живота му."

Относно новата партия на Местан Дикме прогнозира не повече от 1% при избори. Бившият земеделски министър обаче бе категоричен, че "Доган вече не е онзи харизматичен човек, който се приемаше от всички и че ДПС трябва да бъде реформирано."

Евгения Чаушева
Евгения Чаушева Отговорен редактор
Новините днес