Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Диана Ковачева недоумява: Какви са изискванията за тестове като няма тестове

04 декември 2021, 08:59 часа • 8349 прочитания

Омбудсманът Диана Ковачева недоумява какви са тези изисквания за тестове като няма тестове. Онлайн обучението удря тежко качеството на образованието, удря психиката на децата, губят мотивация за учене, губят социални умения и спират да живеят нормално, изтъкна Ковачева. Докога ще стигнат тестовете, запита тя пред БНТ. 

Диана Ковачева получава много жалби и срещу зеления сертификат. 

Тя посочи, че пандемията много тежко удари обществото ни, но удари и много сериозно децата, които останаха затворени. Върнете децата в училище, призова Ковачева.

Тя заяви, че най-големите страхове на хората са свързани с плащането на сметките, увеличението на цените на тока, парното и водата. Държавата трябва да помогне на хората да се справят с кризите, призова тя новите народни представители. 

По думите ѝ държавата трябва да застане на позиция и да помогне на хората. Пенсионерите също не могат да си плащат сметките, защото пенсиите наистина са ниски. Над 10 000 пенсионери са се обърнали към омбудсмана с тревога какво ще правят през зимните месеци, посочи Ковачева. 

Според нея е крайно време да се вземат законодателни мерки за ограничаване на колекторските фирми и фирмите, които представят бързи кредити. Къде е справедливостта при плащането на водата? Трябва да бъде приет нов Закон за ВиК услугите, настоя омбудсманът. 

Тя настоя и нов Закон за домашното насилие.

Още: Най-важните ни проблеми - омбудсманът прати списък на новия парламент

Антон Иванов
Антон Иванов Отговорен редактор
Новините днес