Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Демерджиев: ЕС си нанесе шамар на себе си, като не ни приеха в Шенген

11 декември 2022, 09:27 часа • 5573 прочитания

Европейският съюз сам си нанесе шамар на себе си като не ни приеха в Шенген. С това решение Европа унизи себе си и показа, че не е способна да прилага собствените си правила. 

По думите му претенциите на Нидерландия не почиват на механизъм, който е предвиден в Европейския съюз. България си върши работата успешно, увери министърът, който е поканил екипи от Австрия и Нидерландия да отидат на българо-турската граница, за да видят как граничарите си вършат работата. 

По отношение на опазването на българо-турската граница, Демерджиев посочи, че няма случай на изстрел от българска страна към турската. Граничните полицаи се обучават да стрелят с дълго оръжие, на финала са и ще бъдат снабдени с дълго оръжие всички, които патрулират до оградата. 

Направено е необходимите и контролните органи ще бъдат снабдени с леки бронежилетки и уреди за нощно виждане, които ще са модерни, коментира Демерджиев. 

Иван Демерджиев не е получавал покана да бъде част от проектокабинета на канидатата на ГЕРБ за премиер - проф. Николай Габровски. Дори и да е получил такава нямало да бъде приета. 

Демерджиев има информация да е търсен човек от ръководството на МВР за покана да бъде министър в проектокабинета на проф. Николай Габровски, но по негова информация не я е приел. Той отказа да назове за кого става въпрос. 

Още: Решението е взето: България остава извън Шенген

 

Антон Иванов
Антон Иванов Отговорен редактор
Новините днес