Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Бивш посланик в Анкара: Турция защитава своите интереси

26 март 2018, 09:54 часа • 1135 прочитания

"Трудна среща ще бъде. Все пак е по-добре дипломация и разговори да се водят, отколкото да се говори само по медиите или, не дай си боже, да се стигне до горещи конфликти." Това заяви в интервю за bTV бившият български посланик в Анкара Петър Воденски в коментар за предстоящата среща на Турция с Европейския съюз във Варна.

По думите му е съвсем ясно, че Турция си защитава своите собствени интереси и много рядко държи сметка за съюзническите си отношения.

"Очевидно е, че ще опита да защити всички свои позиции – парите за това, че държи бежанците, за продължаване на преговорите за ЕС, за това, че европейските правителства и особено САЩ въоръжават кюрдските сили", допълни още Воденски.

Бившият посланик уточни, че "въпросът за тракийските бежанци е поставян. Групата за нерешените въпроси между България и Турция се е събрала за последно при Кристиян Вигенин като външен министър. Тази група не се събира. Ние каним турската страна, тя отказва да се отзове на нашата покана за такива преговори", обясни още Воденски.

Евгения Чаушева
Евгения Чаушева Отговорен редактор
Новините днес