Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Атанасова: Ще предложим на другите партии споделена отговорност за правителство

03 май 2023, 17:48 часа • 1225 прочитания

ГЕРБ-СДС ще предложи на другите партии споделена отговорност за правителство, стана ясно от участието на председателя на ПГ на ГЕРБ - СДС Десислава Атанасова в "Лице в лице" по бТВ.

Тя заговори не за правителство на малцинство, а всички останали да излъчат експерти или политици. "Или правителството да бъде изцяло експертно, но всички да споделим отговорността, че заедно ще решаваме проблемите, които стоят пред България", обясни Атанасова. Председателят на ПГ на ГЕРБ - СДС отчете, че в такава ситуация - всеки ще има щети. 

По думите й обаче при провал на възможността за споделена отговорност - ГЕРБ - СДС предложат правителство на малцинството. 

Тя подчерта, че на предстоящите консултации с другите партии ГЕРБ - СДС ще представи своята управленска програма.ОЩЕ: Атанасова обяви, че ГЕРБ започва срещи с другите партии: Идва време за сериозни разговори за България (ВИДЕО)

"След като нашите колеги от ПП и ДБ някак си по детски и съвсем на инат решиха, че приключват разговорите с нас и държат само и единствено на тяхно правителство в техен мандат - ние сме длъжни да проведем разговори с останалите парламентарни групи", каза още Атанасова. 

Тя все пак даде положителна оценка, че с ПП-ДБ са имали нормален тон и диалог и добави, че по някои от темите ГЕРБ -СДС нямат разминавания с ПП-ДБ, но те не са приели много от бележките им. ОЩЕ: ГЕРБ за предложенията на ПП-ДБ: Заклинания и екселски таблици (ВИДЕО)

Атанасова благодари на президентската институция, че осигурява време за разговори. "Наистина имаме нужда от няколко дни да проведем този етап от разговори", каза тя. 

Според нея, ако не се приеме бюджет, юни или юли сраната ще стигне до финансов колапс. "В този смисъл и днес обсъждахме на Председателски съвет да започне сформирането на комисиите", каза още Атанасова.

Деница Китанова
Деница Китанова Отговорен редактор
Новините днес