Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Танцов фестивал връща пенсионери от Пловдив във времето на XX в.

07 юни 2019, 11:46 часа • 2603 прочитания

Пловдивският централен площад ще се превърне в истинска танцувална сцена в рамките на два дни. Форумът се реализира по проект "В ритъма на танца". Във фестивала могат да се включат всички желаещи пловдивчани и гости на града, които са на възраст над 60 г.

Актрисата и хореограф в Италия - Силвия Грибауди - пристига в града под тепетата, за да докаже, че възрастта не е от значение, когато човек иска да се забавлява. Италианката пресича изпълнителското изкуство, танца и театъра, фокусирайки се върху изследванията на тялото и връзката с публиката. Днес (07.06.19 г.) и утре (08.06.19 г.) Силвия Грибауди е в Пловдив, за да покаже, че духът на младостта винаги може да се върне и животът на 60+ е радост.

„Тя е тук, защото смятаме, че българският пенсионер заслужава онова качество на живот и радост, което имат много други развити страни", обясняват организаторите от "Национално сдружение за единство и партньорство". Проектът е финансиран от община Пловдив и е част от културната програма на града. През изминалите няколко дни Силвия танцува, заедно с пенсионерите от пенсионерски и танцови клубове.

Началото на фестивала и в двата дни е 18:00 ч., а мястото е площада пред сградата на община Пловдив. Идеята на проекта е да се пресъздаде атмосферата от началото на XX век, когато пловдивчани са се събирали на вечеринки и матинета. Фестивалът ще завърши с конкурс за валс, танго и ча ча, като за най-добрите танцьори са предвидени награди. Не се изисква задължително облекло или обувки за участниците, като в танците ще имат възможност да се включат дори и трудноподвижни хора.

Теодора Димитрова
Теодора Димитрова Отговорен редактор
Новините днес