Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Пускат още един полет до Лондон от летище Пловдив

25 март 2022, 19:30 часа • 3895 прочитания

Лятното разписание на летище Пловдив влиза в сила от днес. „Полетите ни се увеличават още един нов до Лондон от следващия четвъртък. На практика вече няма да имаме празен ден, в който на аеропорта да не кацат и излитат самолети“, каза пред „24 часа“ шефът на летището Пламен Спасов.

Така седмичните полети стават 14. До момента на аерогарата се изпълняваха 13 полета на двете нискотарифни компании "Уизеър" и "Райънеър". Лондон е дестинацията с най-голяма натовареност, затова летищните компании я предпочитат, уверяват от летището.

Осигуряването на шатъл бус до аеропорта все още си остава проблем. Въпреки разпратените покани за разговор поне до 10-има превозвачи, засега е проявил интерес само собственикът на така наречените „зелени екотаксита“. До официални разговори, още по-малко до договор, така и не се е стигнало още, информират от аеропорта.

В момента летището работи по решаването на два други важни проблема, свързани с прилежащата инфраструктура. Предстои подмяната на уличните лампи на близо 2-километровата отсечка, която започва от отбивката на Асеновградско шосе и стига до летището. „Там трябва да се подменят 17 осветителни тела“, обясни директорът Пламен Спасов и уточни, че това е в правомощията на Областно пътно управление Пловдив. Отново тяхна задача е подрязването на надвисналите клони от двете страни на пътя, които са риск за преминаващите автомобили.

Елин Димитров
Елин Димитров Отговорен редактор
Новините днес