Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Монтират нови информационни табели по спирките в Пловдив

13 октомври 2014, 13:07 часа • 13919 прочитания

Нови информационни табели ще бъдат поставени по спирките в Пловдив. Те ще дават пълна информация за маршрутите на автобусите, които минават в този район.

Дизайнът ще бъде готов тази седмица, но вероятно таблата ще са с големина един метър. Таблата ще бъдат поставени под навесите на всички спирки в града. Информирацията съобщи Александър Държиков, заместник-кмет по транспорта.

Монтирането на табелите ще започне до седмица.

До момента Общината е издала разрешение за концесия 3 от общо 40 спирки в града по индивидуални проекти. Администрацията държи обектите да с минимална търговска площ.

Междувременно стана ясно, че започва приемането на заявления за издаване на карти за пропускане на живеещите в "зелената зона" в квартал „Капана”, която влиза в сила от 1 ноември. Годишната такса е в размер на 50 лева, припомнят от Общината, информира Радио Пловдив.

От началото на следващия месец пешеходни стават улиците „Христо Дюкемджиев”, части от „Загреб”, „Златарска”. Така се създава една добра пешеходна зона в този квартал”, коментира Държиков. С новите правила „Капана” остава с два входа – от улиците „Алцеко” и „Йоаким Груев”. За изход ще се ползва улица „Фредерик Жолио Кюри”.

Разширява се и "синята зона" в района на Гръцкото консулство. В нея се включват улиците „Пейо Яворов”, „Петьофи” и „Петко Тодоров” - между „Преслав” и „Константин Фотинов”. Кметът Иван Тотев допълни, че приходите от паркирането с есемеси се увеличават. На ден се изпращат по 2000 съобщения. Постъпленията общо от Синя зона за месец са близо 300 хиляди лева или 3 милиона и 500 хиляди лева годишно.

 

Петър Чернев
Петър Чернев Отговорен редактор
Новините днес