Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Кметът Кабаиванов: Разпределени са 1,5 млн. от дарителската сметка за засегнатите в карловските села

15 декември 2022, 08:02 часа • 1536 прочитания

Равносметката 105 дни след бедствието в карловските села от 2 септември е, че няма жертви и пострадали. Това е много важно, тъй като по-богати държави с по-развито добровелчество и по-развита превенция дадоха жертви. Това заяви Емил Кабаиванов, кмет на община Карлово.

Според него бедствието е заради това, че за 8 часа се изляха 200 л/кв. метър дъжд. В района няма речно корито, което да поеме такова голямо количество вода.

Важно е, че извадихме всички притиснати хората от домовете им. По 3 пъти сме минавали двор по двор в селата Богдан, Каравелово и Слатина - от сутрин до вечер. В пълна координация с държавните институции успяхме да изчистим наноси, храсти, дървета, улиците са проходими, възстановени са 7 км водопроводи, поставени са 28 фургона.

Снабдихме хората с вода, храна, спално бельо. Раздадохме комплекти електроуреди, създадохме обществен съвет - 1,5 млн. са разпределени от дарителстката сметка, предстои раздаване на 500 хил., разказа Кабаиванов. Той обърна внимание, че 120 единици техника са работили всеки ден на терен.

ОЩЕ: Пристигат първите жилищни фургони след наводнението в Карловско

Мартин Стоянов
Мартин Стоянов Отговорен редактор
Новините днес