Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Илиян Василев: Орбан системно ерозира решенията на ЕС за отказ от руския газ

21 септември 2024, 09:03 часа • 496 прочитания

Вие преценете колко са умни Радев и Борисов в ухажването на Орбан. Той зависи тотално от пъпната си газова връзка с Кремъл, която пък зависи стопроцента от нас. Не само получава транзит, но и това става на най-ниските цени в региона, защото Борисов и Радев поставят националния ни търговски интереси в подчинено положение спрямо интереса на Москва. Това е същността на Турски поток.

Още: Цветан Василев към съратник на Пеевски: Питайте го къде са 100 млн. евро за "Южен поток"

Орбан системно ерозира решенията на ЕС за отказ от руския газ за да се ограничат приходите на Путин във време на война. Защото без посредничеството на търговските интереси на Москва Орбан ще се лиши от финансовата опора на властта си. И в тази битка между ЕС и Унгария - през Борисов, Пеевски и Радев ние сме на неговата страна, ерго на Москва, като материализираме неговата антиевропейска политика. В същото време за отплата - Орбан подкрепя и финансово и политически кампанията срещу България в Сърбия и Северна Македония - всичко което идва от Мицкоски, е продължение на Груевски, който е в Унгария под личната протекция на Орбан.

Още: Унгария блокира милиарди евро компенсации към страните от ЕС за оръжията за Украйна

Е, кажете, не е ли шизофренно на фона на всичко това да се представяш - Борисов и Радев - като защитник на националните интереси и български патриот. Линията на Орбан е продължение на историческата линия на Москва да работи срещу българските интереси в Западните Балкани. Но тези родни наши политици, тъпо и упорито, барабар с още един куп "патриоти" бият самара - властите в Скопие, но пропускат магарето - Орбан и Путин. Дори Вучич е по-обран.

Още: Анализ: Бивш съюзник на Орбан застрашава властта му, а Путин няма да помага вечно

Когато търсите дефиниция на термина български патриот - то със сигурност трябва да изключите всички, които защитават руските интереси и у нас и в региона, които са несъвместими с българските. И това не е днес.

Евелина Гечева
Евелина Гечева Отговорен редактор
Новините днес