Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Последното изпълнение на Крис Корнел (ВИДЕО)

19 май 2017, 10:05 часа • 3195 прочитания

Една от последните песни, които изпя лидерът на култовата група Soundgarden Крис Корнел преди да се самоубие в нощта срещу 18 май, е била посветена на смъртта. Това е класическата госпъл композиция In My Time of Dying във варианта на легендарните Led Zeppelin. Тази подробност от драмата съобщи в четвъртък музикалното списание „Билборд”.

Композицията е изпълнявана от много музиканти. Смята се, че авторът ѝ е черпил вдъхновение от Библията.

Според „Билборд” музикантите са свирили на сцената на „Фокс тиътър” (Fox Theatre) около два часа с настроение и качествено, допълва БГНЕС.

Шоуто започнало с Ugly Truth и завършило със Slaves & Bulldozers.

„Аз съм се хвалил с тълпите, които събирах на концертите в Детройт през тези 30 години”, казва Корнел между песните. „Сега ми е мъчно за тези, които ще ни слушат на следващия концерт на друго място, защото с вас нищо не може да се сравни”.

Припомняме, че тялото на музиканта бе открито през нощта срещу 18 май в банята на хотелската стая. Тревогата вдигнала жената на Корнел, която извикала полиция, за да разбие вратата на банята.

Съдебните медици потвърдиха, че музиканът се е обесил.

През 1984 година Корнел основава Soundgarden, която става част от „голямата четворка” на сиатълския гръндж, включваща „Нирвана” (Nirvana), „Алис ин Чейнс” (Alice in Chains) и „Пърл Джем” (Pearl Jam).

Крис Корнел роден през 1964 в Сиатъл. От 2001 година е водещ вокал на Audioslave, разпаднала се през 2007.

Последният солов албум на музиканта Higher Truth излезе през 2015 година.

Смъртта на пионера на гръндж рока Крис Корнел шокира всички негови почитатели и предизвика шок сред близките му.

Евгения Чаушева
Евгения Чаушева Отговорен редактор
Новините днес