Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Българската група SEVI е на крачка от номинация за награда "Грами" (ВИДЕО)

02 септември 2024, 22:47 часа • 2314 прочитания

Българската рок група SEVI е сред бандите, разглеждани за номинация за награда "Грами" - най-ценното музикално отличие в световен мащаб. Бандата е в "битката" в категория "Най-добро алтернативно изпълнение" за сингъла им "World That Doesn't Fit".

Още: Група SEVI обяви GENESIS TOUR 2024

Новината съобщиха от самата група в социалните им канали и бързо бе разпространена от техните последователи и музикални журналисти в България. "Големи новини! Скъпи приятели, горди сме да обявим, че бяхме уведомени от членове на комитета за наградите "Грами", че се обмисля номинация за "Грами" за сингъла ни "World That Doesn't Fit" в категорията "Най-добро алтернативно изпълнение". Не можем да сме по-щастливи и по-горди! Стискайте палци. Ще ви държим в течение.", написаха на страницата си от група SEVI.

💥💥Big News!💥💥 Dear friends, we are proud to announce that we have been notified by Grammy committee members that we have...

Posted by SEVI on Monday 2 September 2024

Кога да очакваме новини?

Срокът, в който групите и артистите можеха да изпращат свои парчета като предложения за награда "Грами", приключи на 30 август.

Според информацията в официалния сайт на наградите "Грами" първият кръг на гласуване от членовете на Националната академия за звукозапис, която връчва отличията, ще протече от 4 до 15 октомври. На 8 ноември ще бъдат обявени всички номинации за наградите "Грами".

Още: REBEL REBEL IV By The Sea 2024 представя: Цар Плъх, Ali, Heptagram и Woomb

Кои са SEVI?

SEVI се сформира през 2010 г. и в момента са в състав: Светлана Близнакова – SEVI, Рали Велинов, Петър Петров и Stone Angel. Бандата е била част от програмата на най-големите фестивали в страната и е реализирала немалко концерти в Европа. Освен всичко друго SEVI са поканени да открият концертите на звезди като Europe, Black Stone Cherry, Tom Keifer, Nightwish, Evanenscence.

През 2012 г. издават дебютния си албум "What Lies Beyond", последван от акустичния "The Other Side of SEVI", а четири години по-късно издават и албума - "The Battle Never Ends". През 2019 г. излиза "Follow Me", а през ноември 2023 г. SEVI издават четвъртия си албум "Genesis", в който е и песента "World That Doesn't Fit", която може да се окичи с номинация за "Грами" съвсем скоро.

Още: D2 с концерт на 18 септември в "Маймунарника" с Дичо и още специални гости

Неда Ковачева
Неда Ковачева Отговорен редактор
Новините днес