Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

В преследване на мечтата си: Никола Цолов се нуждае от 100 000 евро, за да остане във Формула 3

20 ноември 2023, 13:59 часа • 20448 прочитания

Единственият българин във Формула 3 Никола Цолов събира пари, за да продължи да се състезава в надпреварата. Талантливият ни пилот се сблъска с тъжната родна действителност, че все по-малко средства се отделят за спорт и се наложи да създаде кампания, в която да помоли своите приятели, почитатели и любители на моторните спортове у нас да го подкрепят, за да може да се бори за мечтата си – един ден да кара във Формула 1.

Цолов иска да стане първият българин във Формула 1

Моите победи са и Ваши! Благодаря! 🤍💚❤️ #nevergiveup

Posted by Nikola Tsolov Racing on Monday, November 20, 2023

Досега в кариерата си Никола Цолов е финансиран от неговото семейство, както и различни спонсори. Сумата, която се събира обаче не е достатъчна, за да бъде гарантирано мястото на българина на стартовата решетка през новия сезон във Формула 3. Поради тази причина Цолов се нуждае от поне 100 хиляди евро, които ще бъдат разходвани за екипировка, обучения и практически сесии, както и за такси и разходи за всяко състезание.

До момента са събрани малко под 25 хиляди лева

До момента в кампанията по набиране на средства в подкрепа на мечтата на Никола Цолов са се включили 57 души, като събраната сума е почти 25 хиляди лева. Самият пилот вярва, че ще успее да набави необходимите средства. Всеки, който иска да помогне на талантливия пилот да продължи да се състезава във Формула 3 може да го направи на Платформата на Фондация BCause.

Самият Цолов заяви наскоро, че води преговори със своя тим за оставането му в отбора.

 

 

Бойко Димитров
Бойко Димитров Отговорен редактор
Новините днес