Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Край на победите на Верстапен: Ферари триумфира в Сингапур (ВИДЕО)

17 септември 2023, 17:41 часа • 3451 прочитания

Пилотът на Ферари Карлос Сайнц успя да спечели Гран при на Сингапур и да прекъсне серията от 10 поредни победи на Макс Верстапен. Испанецът бе най-бърз на писта "Марина бей" и донесе първа победа на "кончетата" през сезона във Формула 1.

Карлос Сайнц спечели Гран при на Сингапур

Ред Бул пък трябваше да се примири с първия си старт, в който не взима победата. До момента "биковете" бяха безгрешни в 15 надпревари, като или Верстапен, или Серхио Перес грабваха победите. В Сингапур обаче и двамата завършиха извън топ 3.

Карлос Сайнц

Кошмар за Джордж Ръсел в последната обиколка

Втори в Гран при на Сингапур се нареди Ландо Норис от Маклалън, а трети финишира Люис Хамилтън с Мерцедес. 7-кратният световен шампион изпревари съотборника си Джордж Ръсел, който се блъсна в защитната стена в последната обиколка и загуби мястото си на подиума.

Ред Бул и Верстапен докосват световните титли

За Ред Бул обаче няма поводи за тревога, тъй като още в следващия кръг тимът може да спечели световната титла при конструкторите. Също толкова сигурна изглежда и световната титла на Макс Верстапен, който е много близо до това да стане световен шампион за трета поредна година.

Как се разви Гран при на Сингапур, четете в детайлния репортаж на Sportlive.bg!

Стефан Йорданов
Стефан Йорданов Отговорен редактор
Новините днес