Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Стефка Костадинова към Везенков: Горда съм с теб, моето момче

19 май 2023, 10:09 часа • 4764 прочитания

Председателят на Българския олимпийски комитет Стефка Костадинова поздрави най-добрия роден баскетболист Александър Везенков по случай наградата му за „Най-полезен играч“ на редовния сезон в Евролигата. Тя сподели, че е много горда с постижението на крилото и заяви, че той вече е признат от цял свят.

Костадинова говори пред колегите от bTV и сподели, че не се познава лично с Александър Везенков, но ще се обади на баща му, за да каже колко е горда с българския баскетболист. Тя също така коментира и визитата на шефа на МОК Томас Бах у нас.

Александър Везенков

„Цял свят го призна! Саше, не се познаваме лично, но те поздравявам. Горда съм с теб, моето момче! Поздрави на семейството и клуба ти Олимпиакос. След предаването ще се обадя на баща му. Искам лично да кажа колко съм горда с успешните ни спортисти. Поклон пред техните успехи“.

„Това е една 100-годишна олимпийска приказка. Много наситена седмица. Визитата на Томас Бах продължи по-малко от 24 часа, но включваше доста събития. Срещна се с президента Румен Радев, с който говориха хубави неща. Президентът е много горд с всички спортисти и техните постижения“.

„Винаги се е говорело у нас за медали и те растат. Имаме 55 олимпийски титли и 230 медали от олимпийски игри. Това са най-ярките посланици на българщината. Тепърва ще има нови хора, които ще запишат имената си в световната спортна история и заради тях ще слушаме българския химн, ще сме горди и ще гледаме флага ни най-високо“.

Онзи ден лично Костадинова посрещна Томас Бах на летище "София".

 

Бойко Димитров
Бойко Димитров Отговорен редактор
Новините днес