Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Шампионът Ангел Русев: Пред българите никой не може да застане!

13 февруари 2024, 19:11 часа • 2475 прочитания

Българският щангист Ангел Русев, който стана европейски шампион на родна земя, сподели първите си емоции след завоюваното злато в София. Русев спечели титлата в категория до 55 килограма на Европейското по вдигане на тежести в "Арена София" с двубой от 244 кг.

Ангел Русев с първи думи след европейската титла в София

"Пред българите никой не може да застане, защото сме много силен народ и никой не може да ни победи лесно", обяви Ангел Русев след триумфа. "Усещането е много по-различно, защото това е четвърта поредна титла за мен, дошла именно в България."

Ангел Русев

Мотивацията, когато излизам да вдигам, е друга, защото никога не сме имали толкова голяма подкрепа от толкова много българи. Много по-мотивиращо е и дори се бях пренавил", каза още шампионът Ангел Русев веднага след награждаването.

Той имаше проблем с рамото, който се появи по време на изхвърлянето. "Свалих 11 кг лично тегло, което се отрази много на тялото ми, на тренировките, а и на самото състезание. Като цяло първенството мина доста добре. Болката е временна! Победата е вечна!", каза Русев.

Освен златото на Русев, още един българин завоюва бронз.

Стефан Йорданов
Стефан Йорданов Отговорен редактор
Новините днес