Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Рони О'Съливан с лекота на 1/2 финал на Световното по снукър

30 април 2014, 16:13 часа • 12853 прочитания

Рони О'Съливан показа какво е шампионско представяне. 38-годишният англичанин се класира за 1/2-финалите на първенството на планетата по снукър за трета поредна година, след като отстрани с 13:3 фрейма Шон Мърфи.

О'Съливан бе толкова експедитивен, че си спести третата сесия на двубоя тази вечер. От своя страна, петият в света Мърфи регистрира една от най-тежките си загуби не само в "Крусибъл", но и в кариерата си. Ракетата бе неубедителен в началото на мача вчера, когато изостана с 0:2, но след това бе безмилостен и спечели осем поредни партии. Първата сесия приключи при 6:2 части за петкратния световен шампион, а във втората О'Съливан просто довърши съперника си.

Първият фрейм днес бе спечелен от Рони след брейк от 63 точки за 7:2, след което той прибави и десетата част след няколко визити около зеленото сукно. 31-годишният Мърфи записа фрейм срещу името си за 3:8 след серии от 36 и 24 точки. Това обаче бе всичко за Магьосника в сесията и в мача. Той продължи да допуска нетипични грешки, изглеждаше тотално обезверен и така и не намираше начин да се противопостави на играта на опонента си.

В 12-ата част О'Съливан реализира сенчъри брейк от 118 точки и така се оттегли на кратка почивка при аванс от 9:3. След завръщането си в залата О'Съливан и Мърфи изчакаха няколко минути, тъй като технически проблем с таблото за резултата забави подновяването на сблъсъка. Въпреки видимото недоволство на Рони от създалата се ситуация, това не повлия на представнето му. Гения от Чигуел направи брейк от 59 точки, но изпусна инициативата и даде шанс на съперника си. Мърфи обаче не се възползва и серията му спря на 54 точки след грешка по розовата топка. О'Съливан наказа пропуска и резултатът стана 10:3. В следващата партия отново Рони започна серия, но тя спря на 47 точки. И в този случай Мърфи се поддаде на нервите, като този път зелената топка го провали и изоставането му стана 3:11.

В последните два фрейма от сесията, а и от мача, световният шампион от 2005 година записа в сметката си само една точка. Рони пък се отчете с брейкове от 42 и 68 точки за крайния резултат от 13:3 фрейма. Съперник на на 1/2-финалите на устремилия се към своя трети пореден трофей от "Крусибъл" О'Съливан ще бъде победителят от мача между Бари Хоукинс и Доминик Дейл.

 

Димитър Лазаров
Димитър Лазаров Отговорен редактор
Новините днес