Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Насар отказва да тренира с Иван Иванов: Има подозрение, че работим с крадци

01 януари 2024, 20:02 часа • 24565 прочитания

Голямата звезда на България в щангите - Карлос Насар, отказва да работи с националния треньор и олимпийски шампион от Барселона 1992 Иван Иванов. Причината: корупционният скандал, при който Иванов и неговият син бяха арестувани по разследване за подкуп.

Скандалът в щангите - месеци преди Париж 2024

Карлос Насар е в обтегнати отношения с Иван Иванов и отпреди корупционния скандал, като дори не тренира с националния отбор. Сега водещият ни щангист е категоричен, че докато не приключи казуса с подкупа, не желае да бъде представляван от Иванов като треньор.

"Докато не се изясни този въпрос, има подозрение, че работим с крадци. Сега... дали е така, дали не е, това не е определено в интерес на националния отбор. Не мога да приема, че той е мой треньор, който ще ме представлява. Докато не излезе краят на това дело, аз не мога да направя това нещо", заяви Насар пред bTV.

ОЩЕ: От допинг до кокаин - противоречивият олимпийски шампион на България (ВИДЕО)

Карлос Насар

Скандалът в щангите идва броени месеци преди Олимпийските игри в Париж, където Карлос Насар ще атакува олимпийското злато. На този етап Иван Иванов остава треньор на националния отбор, макар и Насар да не желае да работи с него.

Отношенията между Насар и Иван Иванов

"Между мен и Иван Иванов... Определено не съм предпочитал да работя с него, но наистина беше се създал един изкуствен конфликт между мен и него. Като се опитвах да разговарям с него, той казваше, че няма такова нещо. Разбирах от други места, че не е така, както казваше. Виждах, че има действия, които не са в мой интерес", добави още щангистът.

Насар призна и за предложения да се състезава за други държави - три пъти по-големи от условията, при които представя България. Той заяви, че е имало моменти, в които се е замислял над тези предложения, но до момента не и приемал нито една от офертите към него.

През 2023-а Карлос Насар стана европейски шампион със световен рекорд, а след това добави още един световен рекорд в края на годината след завръщане от тежка контузия. Дали Карлос Насар намира място в топ 3 спортисти на България за 2023 според спортните редактори на Actualno.com, можете да видите, като последвате линка.

Стефан Йорданов
Стефан Йорданов Отговорен редактор
Новините днес