Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Опитаха да омаскарят Реформаторите, Лукарски сезира ЦИКЕП

21 май 2014, 19:07 часа • 18880 прочитания

Опит за омаскаряване на Реформаторски блок точно три дни преди изборите за европейски парламент завърши с жалба до ЦИКЕП, научи репортер на Actualno.com. Из социалните мрежи и в някои медии днес плъзнаха публикации, цитиращи сайта kircaalihaber.net. В този портал са публикувани стари снимки на Корман Исмаилов от негови срещи с президента на Турция Абдуллах Гюл и с турския премиер Реджеп Ердоган. Там има и видеоклипове от Youtube.

Actualno.com се допита до експерт по турски език и се оказа, че клипът, в който участва Реджеп Ердоган, е просто платформата на партията му за предстоящите избори за президент в Турция. Ердоган говори за бъдещи инфраструктурни проекти и за развитие на военната промишленост на страната и никъде не споменава името на Исмаилов.

Както е известно, Корман Исмаилов е кандидат за евродепутат от Реформаторски блок. Председателят на предизборния щаб на дясната коалиция Божидар Лукарски сезира ЦИКЕП за грубо нарушение на изборното законодателство.

Actualno.com публикува без съкращения и редакторска намеса жалбата от името на председателя на предизборния щаб на Реформаторите Божидар Лукарски:

До ЦИКЕП

ЖАЛБА

От Коалиция от политически партии "Реформаторски блок"

Уважаеми дами и господа,

Моля да разпоредите проверка за установяване на грубо нарушение на изборното законодателство, което установихме днес.

Днес, 21 май 2014 г., в някои електронни медии и социалните мрежи се разпространява публикация от сайт с адрес www.kircaalihaber.net. Материалът е на турски език и имитира предизборна пропаганда на Реформаторския блок. На практика става въпрос за компилация от стари снимки, придружени с текст. Заявяваме, че това е абсолютен фалшификат, който има за цел компрометиране на Коалицията от политически партии "Реформаторски блок".

Също така да предприемете действия за прекратяването на кампанията за разпространяване на тази фалшива информация и търсене на отговорност от виновните лица.

С уважение,

Божидар Лукарски

Председател на Предизборен щаб

Actualno.com
Actualno.com Отговорен редактор
Новините днес