Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Таня Андреева смята, че хората са наплашени от ваксините

01 март 2017, 08:30 часа • 4200 прочитания

"В 5-валентната ваксина "Пентаксим" (Pentaxim) има само един компонент, който има сертификат от ИАЛ за това, че отговаря на директивата на ЕС, всички останали компоненти нямат този сертификат. "Еувакс Б" е забранена и доводите, че са били предназначени за бежанците са несъстоятелни. Беше нарушен законът с внасянето на ваксини, които не могат да бъдат използвани. Ето това отблъсква хората и поражда страх от ваксинации. Един министър не може да си позволява да нарушава закона." Това заяви в интервю за bTV бившият здравен министър от кабинета "Орешарски" Таня Андреева.

По думите ѝ при предишното управление не е имало реформа, "това беше едно говорене за реформа и една лъжа за реформа". С цялата си немощ предишният здравен министър облече в много думи действията си и направи много обвинения към предишните. Не видя, че той допусна много грешки. Лъжите се превърнаха в норма и това е лошо, защото разбиват надеждите на хората. Един министър може да сгреши, но не може да лъже, допълни още Андреева.

Според нея всеки следващ министър мисли, че е по-добър от предходния: "В България, докато не се разберем за приоритетите, което е най-важното и всички партии да застанат зад това до никъде няма да стигнем."

Болница "Пирогов" е известна с това, че всеки път, когато има някаква смяна, някой е доволен, а друг не е. Но трябва да се отделя повече внимание на "Пирогов" и да ѝ се даде повече финансиране, защото това е много специфична болница, в която всеки търси спешна помощ. Призовавам новият директор на изнесе цялата истина за болницата, за да се разбере защо се налагат тези промени. Новият директор разполага с цялата документация, каза Андреева.

Според нея дали в училищата ще има лекар или друго медицинско лице, което да работи с деца, е въпрос, който всяка община трябва да реши.

"За мен трябва да има медицинско лице, което адекватно да реагира на ситуацията. Кадрите са големият проблем на здравеопазването в България", допълни още тя.

Евгения Чаушева
Евгения Чаушева Отговорен редактор
Новините днес