Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Забравете за кашлицата през зимата! Трябват ви само банан, мед и вода!

04 януари 2023, 08:51 часа

Кашлицата не спира вече седмици наред. Опитвате всевъзможни лекарства, сиропи, антибиотици. Постепенно другите симптоми на простудните заболявания отшумяват, но кашлицата продължава да ви тормози. Познато, нали?
Кашлицата е изключително неприятна, упорита и е нужно доста време, за да се излекуваме напълно от нея.
За да не претоварваме организма си с лекарства, най-добре е да изпробваме алтернативни методи на лечение с природни продукти.

Ето една лесна рецепта, която всеки може да си направи в домашни условия. Необходими са ви само банани и мед. 

Лекар: Това е най-голямата грешка при лечение на кашлица

Медът - еликсирът на природата

От дълбока древност медът е познат като суперхрана и природно лекарство. Известен е със своя имуностимулиращ, антибактериален, антимикробен и оздравителен ефект.
Ако съществува природен продукт, който съдържа почти всички познати витамини, минерали, аминокиселини и други ценни хранителни вещества, това е медът.

Медът активира чернодробния метаболизъм и спомага за неутрализиране на токсините, натрупани в тялото. Съдържа прости захари и е сравнително калоричен. Въпреки това, консумацията на мед не води до развитие на кариес поради действието на специфичен ензим, който има антибактериален ефект и премахва плаката.

7 вида чай против кашлица

Медът помага при умора, сънливост, инфекции на горните дихателни пътища, стрес, анемия.
Наричат меда още “сладкият антибиотик”. Той съдържа витамини, минерали, активни ензими, аминокиселини, органични киселини, антибиотични вещества /инхибин, мравчена киселина/, полени, ацетилхолин и вода
Препоръчва се да се приема ежедневно при проблеми с гърлото, чести настинки, бактериални и гъбични инфекции, екзема и др.

Бананите - суперхрана за тялото

Бананите са сред най-полезните храни за укрепване на имунната система и осигуряване енергия на организма. Съдържат фибри, които са от голямо значение за нормалното храносмилане и функционирането на стомашно-чревния тракт. Благодарение на бананите, храната се придвижва плавно по тракта. Освен това тези вкусни плодове облекчават симптоматиката при стомашни киселини. Бананите са богати на витамин В6, калий, витамин С, манган, магнезий, естествени захари. Наличието на фолиева киселина в бананите ускорява производството на червени и бели кръвни клетки и облекчава кашлицата, причинена от настинка и грип.
Ако комбинирате тези дарове на природата, ще се освободите от кашлицата само за няколко дни.

Лекари съветват: Кашлицата по време на сън може да е симптом на по-сериозно заболяване

Смути от банан и мед

Как да си направим смути от банан и мед?
Необходими са ви 400 мл вряла вода, 2 бр добре узрели банани, 2 с.л. мед.

Отстранете корите на бананите и ги пасирайте на каша. Използвайте дървена лъжица, защото сместа потъмнява от метала. Сложете банановата каша в стъклен буркан и залейте с гореща вода. Разбъркайте отново.
Оставете сместа за около половин час, докато се поохлади и добавете меда. Разбъркайте отново добре. Важно е медът да се прибавя накрая, защото при смесване с врящата вода, той губи лечебните си свойства.

Как да го приемаме?

Пийте от тази напитки по 100 мл четири пъти на ден. Посоченото количество е за един ден. Всяка сутрин трябва да си приготвяте нова доза. Само след няколко дни ще усетите първите резултати.

Статията има само информативна цел и не е препоръка или заместител на консултацията със специалист.

Източник: Pinterest

Милена Зънзова
Милена Зънзова Отговорен редактор
Новините днес