Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Усещането за почивка отминава още в първия работен ден

07 август 2017, 14:17 часа

Независимо колко е продължителна отпуската, усещането за почивка бързо отминава още след първия ден в познатата реалност. Това каза психологът доц. Маргарита Бакрачева в интервю за Агенция „Фокус“ във връзка с настроенията в жегите.

По думите ѝ лекарите и невробиолозите имат свои изследвания, които показват колко дълга трябва да бъде продължителна почивката.

„За съжаление не винаги можем да си я осигурим и доставим. Чисто в емоционален план, колкото и малко да е било откъсването и зареждането, най-много може да ни помогне всеки ден да си оставяме умишлено малко време за почивка.

Смисълът е да прекараме няколко минути поне в ситуация със занимание или в бездействие, но да знаем, че това е нашата почивка. Това помага за възстановяване на вътрешния баланс“, коментира доц. Бакрачева. Тя обясни, че, ако не си отделяме достатъчно време, няма как да се отърсим от всички негативни п

реживявания, натрупаните отрицателни емоции и стреса. „Във всички случаи, колкото и да е дълга почивката, всяка кара човек да се чувства по-добре. Въпросът е да се насладим на минутите, часовете и дните, които имаме. Трябва да се постараем максимално да ги изживяваме пълноценно, а не да мислим какво ни предстои и какво сме пропуснали. Трябва да си позволим да бъдем радостни“, коментира доц. Бакрачева.

Евгения Чаушева
Евгения Чаушева Отговорен редактор
Новините днес