Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Учени: Тези симптоми с пъпа издават висока кръвна захар

29 юни 2023, 15:12 часа

Симптомите на висока кръвна захар и диабет тип 2 може да не се проявят с години, но тяхното опустошително въздействие ще се увеличи. Особено засегнати в случая са малките съдове.

Според проучване, публикувано в Express, знак в пъпа може да е предупреждение, че нивата на кръвната захар са извън контрол.

Симптомите с пъпа, които издават висока кръвна захар и диабет 

Има няколко симптома, свързани с диабета в ранните етапи, но неизбежно ще възникнат усложнения, ако не се вземат предвид високите нива на глюкоза и не се направи нищо по въпроса.

Лекар: Това е основният симптом на диабет, който се появява през нощта

Признаците на хронично висока кръвна захар обикновено се появяват в ръцете, краката и очите в резултат на диабетна невропатия, увреждане на нервите. Има и друг признак - гъбични инфекции.

Candida са вид дрожди, които обикновено растат във влажни, затворени части на тялото. Такива инфекции могат да възникнат в областта на пъпа и се характеризират с бистър или цветен секрет.

Други признаци на гъбична инфекция в областта на пъпа включват:

  • лющеща се кожа
  • силна миризма
  • сърбеж и зачервяване

Лекар: Тези 9 симптома с устата издават диабет

Такива инфекции са по-чести при хора с високи нива на кръвната захар.

Според проучване, публикувано в Journal of Pediatric and Adolescent Gynecology, изглежда има връзка между високата кръвна захар и гъбичните инфекции от Candida. Хората с диабет често имат по-високи от нормалните нива на кръвната захар и дрождите се хранят с тази захар. В този случай дрождите могат по-лесно да се разпространят в тялото и по кожата, се казва в проучването.

Важно: Статията не замества балансираното хранене и консултацията със специалист!

Таня Станоева
Таня Станоева Отговорен редактор
Новините днес