Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Учени: Хората, които НЕ ядат тази вредна храна, живеят по-малко

09 март 2023, 14:03 часа

Учени от Харвард направиха сензационно разкритие за вредната храна.

Вредната храна, която всъщност е полезна

Според учените тези, които се опитват да отслабнат, премахвайки тестените изделия от менюто си, трайно са скъсили продължителността на живота си. Откритието е направено от изследователи, работещи в болницата на Харвардското медицинско училище. 

По-рано се смяташе, че пълното отхвърляне на простите въглехидрати е не само основата на здравословното хранене, но и основата, върху която са изградени най-популярните съвременни диети. Оказа се обаче, че всички тези ограничения не водят до нищо добро, според изследователите.

Храната, която хората с артрит задължително трябва да ядат 2 пъти седмично

В проучването са участвали около 300 000 души. Изследователите изучават диетата, болестите и проблемите с рака на доброволците в продължение на много години. Доброволците са били хора от различни националности на възраст от 44 до 70 години. Като се има предвид техния пол и възраст, изследователите оценяват връзката между приема на въглехидрати и смъртността.

„Без въглехидрати, разбира се, можете да живеете, но се оказва, че за повечето хора това е пътят към преждевременната смърт!“ - казва Уолтър Уилет, професор в Харвардския университет.

Лекар: Жените над 40 години задължително трябва да ядат тази храна

Важно: Статията е единствено с информативна цел и не замества балансираното хранене, както и консултацията със специалист!

Таня Станоева
Таня Станоева Отговорен редактор
Новините днес