Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Трикове, с които да ускорим метаболизма си, когато минем 30-те

24 март 2021, 09:30 часа

30-те може и да се смятат за зряла възраст, но са най-хубавите ни години, нашият разцвет. Тогава сме достатъчно мъдри, способни, уверени, имаме постижения зад гърба си, с които се гордеем. Начинът, по който ще се чувствате след 30, до голяма степен се влияе от начина ви на живот пред тях. И естествено от това как ще продължите. В тази възраст метаболизмът леко се забавя, но има начини да го ускорите и спокойно да движите ежедневните си ангажименти. Ето някои трикове, с чиято помощ дори няма да усетите, че се надхвърлили 30-те!

Упражнения сутрин – ако имате възможност, правете леки упражнения сутрин. По този начин ще задвижите кръвта и ще се заредите с енергия за неговото продължение. Това е чудесен начин за стимулира на метаболизма, така че дори да сте на работа, станете половин час по-рано, за да имате време за сутрешната си лека тренировка.

Не пропускайте закуската – това е златно правило за всяка възраст, което някои хора все пак пренебрегват. Домашно приготвената здравословна закуска може да ви даде силен старт, сили и енергия за целия ден. Пригответе си нещо вкусно и полезно. Има редица рецепти, чрез които може да се научите да правите бърза закуска със здравословни съставки, която да засили метаболизма.

Приемайте повече протеини – те са основни вещества, необходими за пълноценното функциониране на организма, но се усвояват твърде бързо. Ето защо, трябва да си ги набавяте всеки ден чрез храната.  Хапвайте извара, яйца, бадемово или фъстъчено масло, риба тон и други, богати на протеини храни. Нека те станат задължително част от менюто ви.

Пийте много вода – нека винаги да има шишенце вода при вас, когато не сте у дома, и чаша с вода, когато сте. Може да започвате деня с чаша топла вода с лимон – много ефикасна за детоксикация и забързване на метаболизма.

Не пропускайте всички основни хранения – противно на схващанията, дори диетичните, трябва да се храните минимум 3 пъти на ден. Между основните хранения може да включите ядки или сушени плодове като междинни хапвания. Това е здравословният начин за поддържане на желаното тегло, форма на тялото, здраве и бърз метаболизъм. Не трябва да гладувате, а да следите какво ядете.

Отделете време за медитацията – колкото по-рано откриете силата на медитацията, толкова по-добре. Тя е прекрасен начин да си отдъхнете след тежък ден, да се мотивирате за деня, да елиминирате стреса, да се фокусирате по-добре, ако се чувствате напрегнати. Медитацията е невероятно упражнение, която ще развие и духовната ви страна. Невероятна практика за всеки човек.

Гергана Йорданова
Гергана Йорданова Отговорен редактор
Новините днес