Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Тези 2 билки отпушват артериите и чистят съдовете

11 март 2023, 11:40 часа

Постепенното запушване на артериите е "тих" проблем, който в повечето случаи остава незабелязан до появата на сериозни усложнения. С помощта на две билки можете да укрепите кръвоносната система и да подобрите здравето си, пише руското издание Лента. 

Наред с правилната и балансирана диета е препоръчително да включите в диетата си следната лечебна инфузия.

Запарка от розмарин и маточина за чисти артерии

Розмаринът се използва най-вече като мускулен релаксант (намалява мускулния тонус). Той има тонизиращи и хипотензивни свойства.

Не изхвърляйте кората на този плод - чаят от нея отпушва артериите и забавя стареенето

Предвид ползите от розмарина за кръвообращението , както и за справяне със стреса, препоръчително е да пиете запарка от него два пъти на ден, една чаша сутрин и една вечер. Освен това не забравяйте, че розмаринът е богат на органични киселини и танини, които укрепват и почистват вените и артериите.

Препоръчително е да добавите маточина към запарката от розмарин. Това също е лечебно растение, което помага за намаляване на тревожността, релаксация и справяне със стреса.

За целта ще са ви необходими следните съставки:

  • 15 гр розмарин
  • 10 гр маточина
  • 1 чаша вода (200 ml)
  • 1 супена лъжица пчелен мед (25 гр)

Най-добрият лек за възрастните хора - 1 супена лъжица от това чисти артериите от плака

Метод на приготвяне:

Първо, както обикновено, затоплете водата. Когато заври се добавят розмарин и маточина. Оставете билките да се запарят за 30 минути. През това време инфузията ще се насити с ароматните им и терапевтични свойства.

След това филтрирайте, изсипете в чаша, добавете меда. Ще получите вкусна и невероятно здравословна напитка. Запарката трябва да се приготвя непосредствено преди консумация.

Важно: Статията не замества балансираното хранене и консултацията със специалист! Предоставената в нея информация не може да се използва за самолечение!

Таня Станоева
Таня Станоева Отговорен редактор
Новините днес