Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Тази сладка напитка помага за отслабване

01 юни 2024, 10:30 часа

Горещият шоколад с мляко може да помогне при отслабване, защото съдържа много фибри, казва здравният експерт Стив Бенет. Той описа ползите от тази популярна сладка напитка пред изданието The ​​Sun.

Специалистът посочва, че човек трябва да приема най-малко 30 грама чисти фибри всеки ден, тъй като те бързо насищат тялото, нормализират храносмилането и поддържат усещане за ситост за дълго време, което помага за контролиране на глада и поддържане на фигурата. Повечето хора обаче не правят това, отбеляза д-р Бенет.

Горещ шоколад за отслабване 

В същото време, според експерта, много фибри се съдържат в чаша горещ шоколад, направен от какао на прах. Ако го пиете ежедневно, това ще ви помогне да отслабнете и да запазите постигнатите резултати, смята той. За да се постигне този ефект обаче, захарта в напитката трябва да се замени с подсладители, като стевия, предупреждава специалистът.

Бързо отслабване: Яжте този зеленчук поне 2 пъти седмично

„Ако фибрите са основата на вашата диета, можете да ядете почти всички храни. Фибрите ви държат сити за дълго време, което ви предпазва от ядене на много нездравословни храни“, каза д-р Бенет.

Пиенето на горещ шоколад вместо блокче шоколад не само ще ви помогне да повишите настроението си, но и ще укрепите имунната си система и ще облекчите болката.

Горещият шоколад съдържа флаваноли, които предотвратяват развитието на възпалителни процеси. Тази напитка помага и в борбата с рака поради съдържанието на антиоксиданти.

Горещият шоколад без захар е полезен и за зъбите поради обвивката на какаовите зърна, която предотвратява развитието на кариес. Теоброминът, съдържащ се в какаото, укрепва зъбния емайл и придава на зъбите естествен блясък.

Освен това пиенето на горещ шоколад има благотворен ефект върху кожата, като я прави по-свежа и млада. Това се дължи на флавоноидите, съдържащи се в тази напитка. Флавоноидите предпазват кожата от ултравиолетово излагане на слънчева светлина, предотвратявайки образуването на слънчево изгаряне. Горещият шоколад предотвратява и образуването на бръчки. Той помага на кожата ни да запази влагата.

Горещият шоколад е не само приятна и вкусна напитка, но и много здравословна напитка. Има богат витаминен състав, който включва Е, В1, А, D, С. Горещият шоколад съдържа и флавоноиди, антиоксиданти, както и редица необходими на организма микроелементи (калций, магнезий, желязо, калий). Научно доказано е, че горещият шоколад в течна форма е по-полезен, отколкото в твърда форма. Това се дължи на по-богатия му състав, тъй като по време на приготвянето шоколадът на блокче е подложен на значителни термични ефекти, които унищожават много от полезните компоненти в състава му. 

Отслабване без отказ от сладко - 5 начина, които работят

Важно: Статията не замества балансираното хранене и консултацията със специалист!

Таня Станоева
Таня Станоева Отговорен редактор
Новините днес