Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Сутрин или вечер - кога е най-добре да се ядат ябълки

04 ноември 2022, 11:26 часа

Ябълките задължително трябва да присъстват в диетата на всеки от нас. Те не само стимулират дейността на стомашно-чревния тракт, засищат, пречистват тялото от токсини, но и подсилват имунитета.

Но за да извлечем максимална полза от консумацията на този плод, важно е да знаем кога точно е най-добре да го консумираме.

Сутрин или вечер е най-добре да се ядат ябълки?

Най-доброто време за консумацията на този сочен и сладък плод е сутринта.

Ето по колко ябълки на ден трябва да ядем, за да не се разболяваме през студените есенни дни

Като ядете ябълки сутрин, можете да получите най-голяма полза, тъй като в късния следобед метаболизмът се забавя и минералите и витамините се усвояват по-бавно.

Също така си струва да започнете деня с ябълка, защото яркочервената кора на тези плодове съдържа голямо количество пектин. Това вещество оказва положителен ефект върху дейността на червата.

Благодарение на пектина, канцерогените и тежките метали се отстраняват от тялото, а млечната киселина, която е толкова необходима за лечение и профилактика на запек, се запазва.

Опитните градинари познават по това, че е време да приберат късните ябълки

Освен това ябълката, консумирана на закуска, помага за поддържане на стабилни нива на кръвната захар и инсулиновата чувствителност. Това означава, че хранителните вещества в тялото са в оптимално съотношение.

Също така консумацията на ябълки предотвратява образуването на плака. Но въпреки всички предимства от яденето на този плод сутрин, това не означава, че трябва да се лишите от удоволствието да изядете една сочна ябълка по-късно през деня. 

Важно: Статията не е заместител на балансираното хранене и не замества консултацията със специалист!

Таня Станоева
Таня Станоева Отговорен редактор
Новините днес