Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Само 2 лъжици от тази храна ще пречистят тялото ви от токсини и ще ви предпазят от куп заболявания

28 април 2022, 17:10 часа

Една от храните, които укрепват паметта, е идеалното средство за пречистване на тялото от токсини и предпазване от куп заболявания. Консумирайки по 2-3 супени лъжици от нея всяка сутрин, вие ще осигурите на тялото си голямо количество витамини и минерали.

Става въпрос за тахана, който се приготвя от сусамово семе. Той съдържа голямо количество протеини, фибри, калций, омега-3 мастни киселини.

Какви са ползите за здравето от неговата консумация и при какви заболявания помага?

Лекар: Тази храна забавя стареенето на мозъка и сърцето

Регулира нивата на холестерола

Таханът е с високо съдържание на антиоксиданти. Благодарение на тях той пречиства кръвта от вредни вещества, укрепва сърдечно-съдовата система. Постоянната консумация на тахан регулира нивата на холестерола и повишава устойчивостта към много заболявания.

Полезен е за сърцето

Таханът осигурява правилно кръвообращение в цялото тяло. Благодарение на това намалява риска от много здравословни проблеми като инфаркт и инсулт. Редовната консумация на тахан подпомага сърдечната функция.

Предпазва тялото от вируси и бактерии

Таханът е храна, богата на витамин С. Благодарение на антиоксидантните си свойства, той предотвратява навлизането на вредни вещества в организма. Предпазва тялото от много патогенни бактерии и вируси. Премахва отровите и токсините от организма.

Лекар: Само 1 лъжица от тази храна ще ви набави необходимото количество калций за деня

Укрепва паметта

Таханът е една от храните, които подобряват паметта, когато се консумират редовно. Благодарение на омега-3 и омега-6 мастни киселини в състава си, той оказва положителен ефект върху нервната система и укрепва нервните клетки.

Решава проблема с анемията

Сусамовите семена, от които се приготвя тахана, са богати на желязо. Тази храна се използва за лечение на анемия.

Ето тази храна може да ни помогне да заспим по-бързо!

Предпазва от рак

Таханът е незаменим продукт за тези, които се придържат към здравословна диета. Благодарение на своите антиоксидантни свойства и богато съдържание на витамини и минерали, той действа като естествен антибиотик и предпазва организма от много заболявания - от грип до рак.

Важно: Статията е с информативна цел и предоставената в нея информация не може да замести консултацията с лекар и диетолог!

Таня Станоева
Таня Станоева Отговорен редактор
Новините днес