Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Напитката с овесени ядки, която сваля холестерола и топи камъни в жлъчката

04 януари 2023, 16:56 часа

Ако страдате от заболявания на стомашно-чревния тракт, черния дроб, камъни в жлъчката или бъбреците, една напитка с овесени ядки ще ви е от голяма полза. Освен да разтваря камъни в жлъчката и пикочния мехур, овесът им способността да понижава холестерола в кръвта.

Напитката с овесени ядки, която сваля холестерола и разтваря камъни в жлъчка

За да я приготвите са ви необходими следните съставки:

  • вода - 5 чаши;
  • овесени ядки (не от мюсли, за предпочитане пълнозърнести) - 1 чаша;
  • мляко -1 чаша;
  • малко мед;

Учени: Яжте по 70 гр от това всеки ден и ще свалите холестерола

Изплакнете овесените ядки, залейте ги с вода и ги сложете да заврят на слаб огън. Сместа трябва да достигне състояние на течно желе. След това добавете мляко до възвръщане на първоначалния обем и отново кипнете.

След като желето изстине се добавят 4 супени мед или количество по ваш вкус.

Консумирайте приготвения лек в рамките на деня. За период от една седмица ще почувствате облекчение - това се дължи на факта, че тялото започва да освобождава складираните вредни вещества, натрупани през годините поради недохранване или консумация на вредна храна.

Какво ще се случи с холестерола ви, ако всеки ден ядете овесени ядки

Благодарение на постоянната консумация на тоз лек, тялото ще се пречисти напълно. Освен това ще забележите повишаване на издръжливостта и жизнеността. Тази напитка ще допринесе за по-дълъг и здравословен живот.

Важно: Статията не замества консултацията със специалист и балансираното хранене! Предоставената в нея информация не може да се използва за самолечение!

Таня Станоева
Таня Станоева Отговорен редактор
Новините днес