Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Може ли КАНЕЛАТА да ни помогне да отслабнем?

11 юни 2021, 17:05 часа

Когато стане въпрос за отслабване, знаете ли, че има една съставка, която лежи в кухнята, може да ви помогне? Да, говорим за канела. Канелата е подправка, която не само се използва за придаване на вкус на храната, но се използва и като медицинска съставка. Канелата може да се купи като цели пръчици, като прах или под някаква форма на екстракт. Най-добре е да ги купувате като пръчки, защото така сте сигурни, че е истинска.

Ето как канелата може да ви помогне да отслабнете:

Канелата се състои от голям брой антиоксиданти. Тези антиоксиданти играят важна роля за лечение на оксидативен стрес. Оксидативният стрес често е свързан с болести, диабет и възпаления, повечето от които допринасят за съхранението на мазнини в тялото.

Канелата също така подобрява инсулиновата чувствителност, подобрявайки транспортирането и усвояването на глюкозата, черпейки повече енергия от храната ни и гарантирайки, че по-малко от нея се превръща в мазнини.

Тези свойства правят канелата мощен агент за диабетици или за хора с инсулинова резистентност и инсулинова чувствителност.

Какво количество канела да консумирате?

Канелата има много силен вкус и затова се препоръчва да се консумира в много малки количества. Не трябва да консумирате прекалено много канела по две причини:

Канелата съдържа кумарин, който е вероятно токсичен за хората. На второ място, изследванията показват, че увеличаването на приема на канела не увеличава ползите в същата пропорция; 1 грам на ден е достатъчен, за да видите видими резултати.

Как да консумирате канела за отслабване?

Канелата може лесно да бъде включена във вашата диета. Можете да я консумирате с гореща вода на гладно и да я добавяте към кафе, чай, горещ шоколад и дори в супи и яхнии. Може да се добави и като подправка към вашите плодове, каши, кисело мляко и яйца. Консумирайте я сутрин, за да се наслаждавате на храносмилателните и ползи през целия ден.

Христина Лозанска
Христина Лозанска Отговорен редактор
Новините днес