Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Лимон, черен пипер и сол – как тези 3 съставки могат да успокоят болното гърло?

30 ноември 2021, 11:59 часа

Всеки от нас познава отблизо неприятния дискомфорт, съпроводен с болка, когато става въпрос за възпалено гърло. Това усещане може дори да повлияе на настроението ни и да възпрепятства нормалното изпълнение на ангажиментите, които имаме да отмятаме в рамките на деня.

Знаете ли обаче, че съществува един наистина лесен начин за подпомагане лечението на възпалените сливици. Разбира се, преди това е нужно да посетите специалист, който да ви прегледа и да ви постави диагноза. Консултирайте се с него, преди да прилагате каквито и да е било рецепти от народната медицина. Факт е, че те няма да ви навредят, но все пак е важно да подхождате отговорно, когато става въпрос за собственото ви здраве.

Отървете се от болките в гърлото с тези ПРИРОДНИ средства

Ето го и методът:

Вземете един лимон, който преди това сте почистили много старателно под течаща вода. Отрежете едно парче от него и го поръсете с прясно смлян черен пипер и сол. Изчакайте така няколко минути, за да могат съставките да взаимодействат помежду си и след това изяжте цялото парче цитрус, включително и кората му. Ако горчивите нотки са ви неприятни, изсмучете сока на лимона.

Тази процедура е желателно да се повтаря до 3 пъти в рамките на деня. Продължителността на лечението може да трае няколко дни или докато не почувствате облекчение.

Лимон, черен пипер и сол – 3 съставки, които вършат чудеса и са способни да успокоят възпаленото гърло за кратко време!

Мария Стратиева
Мария Стратиева Отговорен редактор
Новините днес