Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Лекар разкри защо НЕ могат да се ядат всички части на пилето

03 юли 2023, 13:56 часа

Пилешкото месо е един от най-популярните продукти сред тези, които се грижат за здравето и теглото си. Благодарение на своите диетични и полезни свойства, както и на достъпната си цена, този вид месо отдавна е спечелило безспорна популярност. Но експертите съветват да се въздържате от консумацията на някои части от пилето.

Кои части от пилето не трябва да се ядат?

Според ендокринолога Елена Островская не всички пилешки карантии са полезни. Също така трябва да се избягва и консумацията на кожата на пилето.

С кората от този плод пилешкото никога не става сухо

Лекарят обяснява, че пилешката кожа е с най-концентрирано съдържание на мазнини, освен това тя съдържа потенциално опасни вещества. Д-р Островская обръща внимание на факта, че домашните птици се третира с хлорни съединения. В резултат на това всички вредни вещества се концентрират в кожата.

Ендокринологът препоръчва да се откажете от консумацията на пилешки крилца. Разбира се, приготвени в пикантен сос, те са истинска наслада за сетивата. Но при готвене пилешките крилца поемат много масло и сол, което изобщо не ги прави полезни.

Специалистът отбелязва, че в крилцата почти няма месо, което да осигури на тялото важен протеин. В резултат на това човек поглъща огромна доза от потенциално вредни компоненти и нищо не може да компенсира това.

Учени: Спрете да ядете тези части от пилето

Експертът съветва любителите на пилешката трътка да не я ядат, тъй като това е най-вредната част от трупа - в нея може да има голям брой патогенни бактерии.

Важно: Статията не замества балансираното хранене и консултацията със специалист!

Таня Станоева
Таня Станоева Отговорен редактор
Новините днес