Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Лекар разкри истината за водата с лимон

14 април 2022, 19:30 часа

Пиенето на вода с лимон на гладно вече се превърна в традиция. Твърди се, че това е най-добрият начин за активизиране на всички процеси в тялото след нощния сън, включително за пречистване от токсини и стимулиране на имунитета. 

Но наистина ли пиенето на вода с лимон толкова полезно? Според диетолога Наталия Кунская консумацията на вода с лимон може да осигури някои ползи, но в никакъв случай тя не трябва да се осъществява на празен стомах.

Пиете вода с лимон всеки ден? Ето защо е добре да СПРЕТЕ!

Мнението на експерта за водата с лимон

„Водата с лимон помага в борбата с вирусните заболявания, участва в синтеза на колаген, усвояването на желязо, цинк и други минерали.“

Също така нейната консумация стимулира производството на стомашна киселина, активира отделянето на жлъчка, което е важно за усвояването на мазнините.

Ето как правилно да си приготвите топла вода с лимон

„Препоръчително е да се пият не повече две-три чаши на ден вода с лимон“, споделя специалистът.

Експертът подчерта, че водата с лимон, като всяка напитка, съдържаща киселина, не трябва да се консумира на празен стомах. Тя освен за стомашната лигавица е вредна и за зъбите. Според експерта след събуждане е по-добре да се изпият една или две чаши чиста топла вода, без лимон и други добавки.

9 причини да пием топла вода с лимон всяка сутрин

Освен това д-р Кунская не препоръчва тази напитка да се консумира по време на хранене. В случая може да се ограничите единствено до няколко глътки чиста вода. 

Важно: Статията е единствено с информативна цел и предоставената в нея информация не замества консултацията с лекар или диетолог!

Таня Станоева
Таня Станоева Отговорен редактор
Новините днес