Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Коя е най-полезната риба за жените?

19 май 2023, 11:56 часа

Рибата е една от най-полезните храни. Тя е задължителна част от здравословната и балансирана диета.

Коя е най-полезната риба за жените?

Червената риба, като сьомга и пъстърва, съдържа много полезни вещества, които могат да окажат благоприятен ефект върху женското тяло.

Първо, червената риба е с високо съдържание на полиненаситени мастни киселини, включително омега-3, които могат да помогнат за понижаване на нивата на холестерола в кръвта и да намалят риска от сърдечно-съдови заболявания, което е една от водещите причини за смърт при жените.

Учени: В тази риба има най-много паразити

Второ, червената риба е богата на витамин D, който може да помогне за подобряване на здравето на костите и да предотврати развитието на остеопороза. Това заболяване е често срещано при жените след менопаузата.

В допълнение, червената риба е с високо съдържание на протеини, което е важно хранително вещество за поддържане на мускулна маса и здрава кожа.

И накрая, червената риба може да помогне за подобряване на настроението и намаляване на риска от депресия при жените поради съдържанието на определени витамини от група В, като витамин В12.

Лекар: Това е най-добрата риба за хората с диабет

Въпреки това, както при всяка друга храна, важно е да консумирате червена риба в разумни количества, за да получите максимални ползи за здравето.

Важно: Статията не замества балансираното хранене и консултацията със специалист!

Таня Станоева
Таня Станоева Отговорен редактор
Новините днес