Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Какво ще се случи с тялото ви, ако пиете вода със стафиди всеки ден?

05 ноември 2022, 15:52 часа

На всеки е известно, че пиенето на вода е задължително. Благодарение на този навик не само се избягва дехидратация, но и тялото ни си набавя ценни минерали и електролити, необходими за осъществяването на куп важни процеси.

Но с добавянето на стафиди към водата, тя ще стане още по-полезна. Тези сушени плодове съдържат витамин С, витамини от група В, желязо, цинк, йод, селен, калций, калий и фосфор, както и други ценни компоненти.

10 причини да хапвате стафиди

Ето какво точно ще се случи с тялото ви, ако редовно пиете вода със стафиди.

1. Намаляване на риска от тежки заболявания

Стафидите съдържат полифеноли и феноли. Тези вещества са антиоксиданти, които предотвратяват оксидативния стрес и предпазват здравите клетки от увреждане от свободните радикали.

Поради тази причина не настъпва тяхната дегенерация и това възпрепятства онкологичните процеси.

За какво са толкова полезни СТАФИДИТЕ и колко калории има в тях?

2. Детоксикация на тялото

Антиоксидантите, които се намират в стафидите в комбинация с вода, пречистват черния дроб от вредни вещества. Посочената напитка подобрява жлъчната дейност.

В този случай процесите на пречистване в тялото протичат по-бързо и това значително подобрява благосъстоянието на организма.

3. Предотвратяване на атеросклероза

Водата със стафиди има способността да намалява нивото на лошия холестерол в кръвта. Поради това холестеролните плаки не се образуват и не се натрупват в съдовете и не се развива атеросклероза.

Тази евтина закуска сваля кръвната захар за минути

Освен това напитката нормализира кръвното налягане. Наличието на калий, магнезий и манган в състава на течността има положителен ефект върху състоянието на сърдечния мускул. Тези минерали съдействат за неговото укрепване.

4. Подобряване състоянието на устната кухина

Водата със стафиди има антимикробното действие. Нейната консумация предотвратява растежа на бактериите, които са в устата. Тя помага за поддържане на здравето на зъбния емайл.

Най-добре е тази вода да се консумира сутрин на празен стомах. Напитката се приготвя от вечерта - 1 лъжица стафиди се заливат с чаша вода. 

Супер красиви коса и кожа с този вкусен сушен плод

Важно: Статията не е заместител на балансираното хранене и на прегледа при специалист!

Таня Станоева
Таня Станоева Отговорен редактор
Новините днес