Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Ядат ви се постоянно череши - ето какво означава това

14 юли 2023, 09:41 часа

Черешите са един от най-вкусните и полезни плодове. Включването им в диетата носи единствено ползи за здравето. В повечето случаи обсесивното желание за консумацията им може да сигнализира за определен проблем. 

Ядат ви се постоянно череши - какво означава това

Постоянното и неконтролируемо желание за ядене на череши обикновено показва дефицит на хранителни вещества. Но понякога то може да е признак за по-сериозни здравословни проблеми.

Силно желание за кисели плодове и плодове най-често се наблюдава при умора и депресия. Постоянното натрапчиво желание да ядете череши може да показва дефицит на витамин С, калий, желязо, мед и манган.

Лекар: 20 череши заместват 1 хапче от това

Често желанието за ядене на череши възниква на фона на повишаване на телесната температура в началото на развитието на ТОРС. Също така желанието за консумацията на този плод може да бъде признак на патологии на пикочната, ендокринната и храносмилателната система (например, гастрит с ниска киселинност), заболявания на черния дроб и жлъчните пътища.

Редовната и умерена консумация на череши е много полезна за здравето: този плод подобрява състоянието на сърдечно-съдовата, нервната и храносмилателната система. Също така укрепва имунитета, според изданието Лента.

Лекар разкри какво ще се случи с тялото ви, ако всеки ден ядете по 20 череши

Важно: Статията не замества балансираното хранене и консултацията със специалист!

Таня Станоева
Таня Станоева Отговорен редактор
Новините днес